Natuurlijk kunt u bij tandartspraktijk Minerva terecht voor de halfjaarlijkse controle en voor alle tandheelkundige behandelingen die het gebit gezond en sterk houden. Maar wij doen meer.

Mondhygiënist: reiniging en preventie

Schone tanden zijn gezonder! Als u regelmatig een van onze mondhygiënisten bezoekt, houdt u uw gebit vrij van tandsteen en aanslag. Tandplak kan zich snel opbouwen en maakt de weg vrij voor cariës, gaatjes. Ook raakt het tandvlees snel ontstoken: het wordt rood, kan gaan bloeden en ligt niet meer strak tegen de tanden aan. Wacht dus niet tot u kiespijn of bloedend tandvlees heeft. De mondhygiëniste zorgt voor een perfecte gebitsreiniging en geeft u alle tips die u nodig heeft om uw tanden en tandvlees gezond te houden. Tandenborstel, tandenstokers, ragers en flossdraad kennen geen geheimen meer voor u. Ook in de avond kunt u bij onze mondhygiënisten terecht. Lees meer over mondhygiëne.

Parodontologie: behandeling van gevorderde tandvleesontsteking

Soms zijn de reguliere afspraken bij uw mondhygiëniste niet genoeg om het tandvlees gezond te houden. In dat geval zult u vaker bij ons langskomen en een intensievere behandeling krijgen. Ook kunnen we bacteriologisch onderzoek doen om erachter te komen waarom u meer last heeft van ontstoken tandvlees. Op die manier vinden we ook een effectieve oplossing. Lees de brochure.

Implantaat: een wortel van titanium

Een implantaat is een stukje titanium dat in het kaakbot wordt geplaatst. Het is dus eigenlijk een wortel van metaal. Met implantaten is zeer veel mogelijk. Bij ons in de praktijk worden de implantaten zelf geplaatst. Ook worden de kronen en bruggen of protheses op implantaten hier geplaatst. Het grote voordeel hiervan is dat de tandarts die het implantaat plaatst, ook het restauratieve werk doet. Hierdoor is het meest voorspelbare eindresultaat mogelijk. Tegenwoordig is het al mogelijk om een implantaat en een kroon te laten plaatsen voor 1300 euro. Wilt u zien hoe dat gaat? Lees meer over implantologie.

Esthetisch: mooiere tanden

Een gezond en sterk gebit is belangrijk. Maar veel mensen willen ook een gebit dat er mooi uitziet. Misschien wilt u een tand of kies herstellen waarvan een stukje is afgebroken, of wilt u in plaats van die ene verkleurde tand een prachtige nieuwe zien. Dat kan. Bijvoorbeeld met een kroon of brug of een andere tandprothese.

Bleken: wittere tanden

Bij Tandarts Minerva kunt u kiezen uit twee gels waarmee u kunt thuisbleken: we maken gebruik van een daggel van Zoom en een nachtgel van Kör. Wij maken uw persoonlijke bleekbitje, die u kunt vullen met gel. Daarmee kunt u zelf op een veilige manier aan de slag voor een witter gebit. Wij hebben verschillende thuisbleek methoden in huis. Dit varieert van milde behandelingen tot bleekbehandelingen waarmee een zeer spectaculair resultaat behaald kan worden (zelfs bij tanden die zeer ernstig verkleurd zijn door bv antibiotica gebruik). Wij geven u graag meer informatie over het bleken van uw tanden. Daarnaast heeft het Ivoren Kruis een folder over het bleken van tanden.

Invisalign: tanden rechtzetten met onzichtbare beugeltjes

Wij maken gebruik van het Amerikaanse systeem Invisalign. Met Invisalign kunnen tanden en kiezen worden rechtgezet met in veel gevallen hetzelfde resultaat als met een slotjesbeugel. Het grote voordeel van het Invisalign systeem is dat de beugeltjes bijna niet zichtbaar zijn en dat ze uitneembaar zijn. Er worden afdrukken van het gebit genomen, foto’s gemaakt en deze worden naar de VS opgestuurd. Daar wordt een computeranimatie van het gebit gemaakt en op die manier kan precies gezien worden wat het resultaat van de behandeling zal zijn. De kosten van Invisalign variëren van 1500 euro (een I7 case) tot 2100 euro (Lite) en 2900 euro (full case) voor een volledige behandeling.

Afspraak

Wilt u graag een behandeling? Bel ons dan direct voor een afspraak! Nieuwe patiënten kunnen zich ook online aanmelden via ons inschrijfformulier. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.