Home Wat doen wij Cerec Over ons Tarieven Spoed Filmpjes & brochures Veelgestelde vragen Contact Site in english

Inschrijven en een afspraak maken?

Inschrijven

Om ervoor te zorgen dat uw gebit en tandvlees in optimale conditie blijven is een goede dagelijkse mondhygiëne van groot belang. De volgende stappen helpen u hierbij.

1.      Tandenpoetsen

Tandenpoetsen is de basis van een goede gebitsverzorging. Poets daarom minimaal twee maal per dag uw tanden grondig met een (elektrische) tandenborstel en fluoride tandpasta. Poets voor minimaal twee minuten grondig om er zeker van te zijn dat u al het tandplak verwijderd. Gebruik hiervoor een tandenborstel waarvan de haartjes zacht zijn om beschadiging aan het tandvlees te voorkomen en vervang deze iedere drie maanden.

2.      Flossen

Reinig met behulp van ragertjes, tandenstokers of flosdraad minimaal één keer per dag de ruimtes tussen uw tanden en kiezen. Deze ruimtes kunnen niet altijd goed gereinigd worden door middel van een (elektrische) tandenborstel. Heeft u vragen? Wij geven u graag advies over de juiste manier van flossen.

3.      Spoel met mondwater

Spoel na het poetsen en flossen van het gebit 30 seconden met antibacterieel mondwater. Antibacterieel mondwater bereikt de volledige mond en doodt eventuele bacteriën die tandplak of een slechte adem kunnen veroorzaken.

4.      Controle

Bezoek twee maal per jaar uw tandarts om uw mondgezondheid te controleren. Door regelmatig op periodieke controle te gaan voorkomt u eventuele klachten zoals slijtage, ontstekingen en tandbederf. Uw tandarts kan u bovendien advies geven over de juiste mondverzorging voor uw gebit.

 

Overige tips:

–          Eet maximaal vijf keer per dag

–          Vermijd roken en stress

–          Drink vaak water

–          Vermijd suikers

Heeft u vragen over de juiste mondverzorging voor uw gebit of wilt u instructies over flossen? Neem contact op met Tandartspraktijk Minerva.