Home Wat doen wij Cerec Over ons Tarieven Spoed Filmpjes & brochures Veelgestelde vragen Contact Site in english

Inschrijven en een afspraak maken?

Inschrijven

Het kost ouders vaak veel moeite om hun kinderen een goede mondverzorging aan te leren. Jong geleerd is in dit geval oud gedaan en een gezond melkgebit is de basis van een blijvend gezond gebit. Wij hebben daarom een paar handige tips opgesteld zodat uw kind meer plezier krijgt in het poetsen.

 

Tip 1: De zandloper

Kinderen zijn vaak ongeduldig en willen meestal snel klaar zijn met tandenpoetsen. Het helpt om een zandloper te gebruiken.  Kinderen vinden het namelijk leuk om de zandloper om te draaien wanneer de tijd voorbij is. Op deze manier kunnen u en uw kind op een leuke manier de tijd van het poetsen bijhouden. Tegenwoordig worden er ook tandenborstels met een zandloper verkocht.

 

Tip 2: Poetsliedjes zingen

kindpoetsenTijdens het poetsen kunnen er ook leuke poetsliedjes gezongen worden. Op internet zijn er talloze poetsliedjes te vinden. U kunt echter ook samen met uw kind een leuk liedje verzinnen.  De tijd tijdens het poetsen zal op deze manier veel sneller gaan.

 

Tip 3: De drie B’s

Leer uw kind de drie B’s. De drie B’s staan voor Binnenkant, Buitenkant en Bovenop. Dit is een handig ezelsbruggetje om uw kind goed te leren poetsen. Het is leuk om aan te leren en uw kind zal minder snel tanden overslaan.

 

Tip 4: Kies de juiste tandenborstel

Kies voor een tandenborstel die past bij de leeftijd van uw kind. Voor hele kleine kinderen is een tandenborstel met een gat in het handvat makkelijker voor het vasthouden. Voor grotere kinderen kunt u borstels in een kleinere maat (dan de standaard) kiezen. Op deze manier kunnen ze goed al hun tanden bereiken.

 

Tip 5: Laat uw eigen tanden poetsen

Als uw kind het eng vindt om zijn of haar tanden te poetsen dan helpt het om uw kind uw eigen tanden te laten poetsen. Ze kunnen op deze manier direct zien dat het geen pijn doet. Kinderen vinden het tevens leuk  om een verantwoordelijkheid te krijgen. Dit zorgt ervoor dat ze beter betrokken raken bij een goede mondverzorging.

 

Tip 6: Kleurrijke tandenborstels en tandpasta tubes

Kinderen voelen zich aangetrokken tot sprankelende kleuren en leuke figuren. Tegenwoordig kunt u de meest creatieve tandenborstels en tubes kopen met bekende tekenfilm figuren. Laat uw kind zelf  zijn of haar favoriete tandenborstel kiezen. U zult merken dat uw kind niet kan wachten om de tandenborstel te gebruiken.

 

Tip 7: Maak vooral plezier tijdens het poetsen

Kinderen vinden het leuk om samen met hun ouders te poetsen. Trek samen lekker gekke bekken en grappige gezichten in de spiegel. U en uw kind zullen ongetwijfeld een leuke tijd hebben. Tandenpoetsen moet voor kinderen een leuke ervaring blijven. Zorg ervoor dat ze er geen nare herinneringen aan overhouden. Wees niet te streng en probeer niet teveel te pushen. Tandenpoetsen kan door ieder kind leuk gevonden worden zolang u als ouder maar deze handige tips gebruikt.

 

Het is voor een goede mondverzorging essentieel om ook regelmatig met uw kind(eren) naar de tandarts te gaan. Bent u woonachtig in Amsterdam? Neem contact op met Tandartspraktijk Minerva.