Home Wat doen wij Cerec Over ons Tarieven Spoed Filmpjes & brochures Veelgestelde vragen Contact Site in english

Inschrijven en een afspraak maken?

Inschrijven

Om gênante situaties te voorkomen hebben wij een paar belangrijke tips tegen een slechte adem op een rij gezet.

Tip 1: Eet regelmatig

Dit is misschien wel de meest gemakkelijke en aangename tip uit het rijtje.  Regelmatig eten moet tijdens de feestdagen namelijk wel lukken. Daarnaast zorgt het er gelijk voor dat u minder snel een slechte adem krijgt. Als u namelijk niet regelmatig eet komt uw speekselproductie niet genoeg op gang, waardoor het verwerkingsproces in het lichaam en de bijhorende  zuren,  voor vieze luchtjes kunnen zorgen. U zult merken dat u een droge mond of een vieze smaak in uw mond  krijgt. Sla dus geen maaltijd over!

Tip 2: Eet lichtzurige voedsel en drink water

Als u tijdens het eten een slechte adem wilt voorkomen, kunt u het beste lichtzurig voedsel eten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bruin brood en fruit zoals appels, meloen en bessen. Deze voedingsmiddelen geven de speekselproductie een boost. Ook het drinken van verse muntthee of het kauwen op peterselie helpt tegen een slechte adem. Daarnaast is het  belangrijk om altijd veel water te drinken.

Tip 3: Vermijd deze voedingsmiddelen

De grote boosdoener is natuurlijk knoflook, maar er zijn ook andere voedselwaren die kunnen bijdragen aan een slechte adem, zoals ui, kool, vis, kruiden en specerijen. Koffie en alcohol zijn daarnaast ook grote veroorzakers in dit rijtje.  Als u de volgende tips goed opvolgt hoeft u deze voedingsmiddelen ook niet perse te laten staan.

Tip 4: Verzorg uw mond en gebit goed

Voedingsmiddelen kunnen tandplak veroorzaken, en dit zorgt uiteindelijk voor een slechte adem. Daarnaast is het ook nog eens zeer  ongezond voor uw gebit.  Het is daarom belangrijk om regelmatig te flossen en te poetsen. Daarnaast zorgt een witgele aanslag op de tong ook voor vieze luchtjes. Reinig de tong daarom met uw tandenborstel of met speciale tongreinigers en schrapers.

Tip 5: Bezoek regelmatig de tandarts of mondhygiënist

Mocht u chronisch last hebben van een slechte adem, dan is het verstandig om even langs te gaan bij de tandarts of mondhygiënist. Het kan zijn dat er gebreken of ontstekingen zijn aan uw gebit. De mondhygiëniste kan er in ieder geval voor zorgen dat het gebit weer helemaal wordt gereinigd. Als u dit maandelijks laat doen, is het makkelijker om een frisse adem te behouden.