Implantologie Amsterdam Zuid

Voor een implantologie behandeling in Amsterdam Zuid kunt u terecht bij Tandartspraktijk Minerva. Wordt het lachen, praten en eten belemmerd door het missen van één of meerdere tanden? Tandartspraktijk Minerva in Amsterdam Zuid heeft veel ervaring op het gebied van het vervangen van verloren tanden.

Deskundige implantologie behandeling in Amsterdam Zuid

Het gebit is een belangrijk deel van uw gezicht. Een mooi gebit is bepalend voor een goede uitstraling. Door een implantologie behandeling kunt u uw gebit weer compleet maken en er zorgeloos van genieten. Bij Tandartspraktijk Minerva kunt u het volgende verwachten:

  • Uw gebit is weer als nieuw
  • Vrijblijvend deskundig advies
  • Een team van professionals
  • Avond tandarts (verlengde openingstijden!)

Schrijf u hieronder direct, maak een afspraak of bel direct naar 020 662 0385

Online inschrijven Afspraak maken

 

Händelstraat 1
1077 DK Amsterdam Zuid
Telefoon: 020 – 662 03 85
info@tandartsminerva.nl

 

Ga direct naar:

1 implantaat meerdere implantaten volledig ondergebit implantaat

‘’ Ongehinderd lachen, praten en eten. Laat uw tanden stralen’’

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een kunstwortel die de functie van een natuurlijke wortel 'vervangt'. Implantaten zijn meestal van titanium. Dit materiaal is sterk genoeg en wordt niet afgestoten door het lichaam. Nadat het implantaat is vastgegroeid in het kaakbot kan er een kroon, brug of prothese geplaatst worden.

 

Wanneer heeft u een implantaat nodig?

Als u één of meerdere tanden mist en u ongehinderd wilt kunnen praten, lachen en eten, kunnen implantaten de oplossing zijn. Als de wortel van een tand of kies verloren is gegaan kunt u deze vervangen door middel van een implantaat.

 

Voordelen van implantaten

  • Implantaten voelen als natuurlijke tanden
  • Implantaten vormen een stabiel fundament
  • Geen pijnlijke drukplekken of het los komen van prothese
  • Het gehemelte wordt niet afgedekt door een kunstof plaat van een prothese

Vergoeding implantaten

U krijgt alleen vergoeding voor implantaten vanuit de basisverzekering wanneer u kampt met ernstige ontwikkel-of groeistoornissen. Wanneer u dit niet heeft kunt u zich via een aanvullende verzekering (gedeeltelijk) verzekeren. Voor meer informatie adviseren wij u om contact op te nemen met uw verzekeraar.

 

De implantologie behandeling

 

Planning en controle

Voordat we met de behandeling beginnen maken we een planning van de behandeling. Hierin wordt gevraagd naar uw algemene gezondheid, medicijngebruik en uw tandheelkundige verleden. Wanneer u in aanmerking komt voor een implantologie behandeling wordt er een behandelplan opgesteld.

 

Het behandelplan

Tijdens deze afspraak wordt de behandeling met u doorgenomen en bespreken we de stappen die we gaan doorlopen.

 

Het chirurgische gedeelte

Tijdens het chirurgische gedeelte worden één of meerdere implantaten geplaatst. De behandeling vindt plaats onder lokale verdoving. Er wordt een kleine snede gemaakt in het tandvlees. Hierdoor wordt het onderliggende bot zichtbaar. Vervolgens worden er gaatjes geboord waar het implantaat precies in past. Daarna wordt het tandvlees gedicht door middel van hechtingen die na 10 dagen worden verwijderd.

 

Chirurgisch gedeelte implantaten

Ingroeifase

Om een duurzame en stabiele basis voor een kroon, brug of prothese te vormen moet het implantaat goed vastgroeien in het kaakbot. Deze ingroeifase hangt af van de situatie en de kwaliteit van het bot, gemiddeld duurt het 3 maanden. Wanneer de ingroeifase is voltooid en de implantaten stabiel zijn kan er een kroon, brug of prothese geplaatst worden.

 

Nazorg

Wanneer er in uw mond implantaten zijn geplaatst is een goede dagelijkse hygiëne van belang. Met behulp van flossdraad en eventuele andere reinigingsmiddelen moet u de ruimte rondom het implantaat goed schoonhouden. Gebruik hierbij speciale antibacteriële reinigingsmiddelen. Daarnaast is het van belang dat u in de beginfase regelmatig voor controle langs gaat.

 

In het volgende filmpje kunt u zien hoe wij een implantaat plaatsen en een kroon maken. In een item van ons bij lifestyle Xperience op Rtl4:

 

Schrijf u bij ons in voor een implantologie behandeling in Amsterdam Zuid

Nieuwe patiënten zijn bij tandartspraktijk Minerva altijd van harte welkom. U kunt u online inschrijven of telefonisch contact met ons opnemen via het telefoonnummer: 020 662 0385.

Wilt u ook graag na werktijd op afspraak komen? Lees dan hier meer over onze diensten in de avonduren.

 

Afspraak verplaatsen of annuleren

U kunt uw afspraak kosteloos verplaatsen of annuleren mits u dit op tijd doet. Voor een controle afspraak dient u dit 24 uur van te voren te doen, voor alle overige afspraken 48 uur.

Online inschrijven Afspraak maken

Tandartspraktijk Minerva

Händelstraat 1
1077 DK Amsterdam Zuid
Telefoon: 020 – 662 03 85
info@tandartsminerva.nl

 

Maandag 08:00 uur tot 18:00 uur
Dinsdag 08:00 uur tot 19:30 uur
Woensdag 08:00 uur tot 19:30 uur
Donderdag 08:00 uur tot 21.00 uur
Vrijdag 08:00 uur tot 17:00 uur

Over ons

Binnen ons gespecialiseerde team van tandartsen kunt u overdag en 's avonds terecht voor algemene tandheelkunde, mondhygiëne, cosmetische behandelingen, endodontologie, implantologie en behandeling onder narcose. Voor overige specialisaties verwijzen wij u door naar vertrouwde specialisten met wie wij samenwerken.

Contact

Tandartspraktijk Minerva
Händelstraat 1
1077 DK Amsterdam Zuid
Telefoon: 020 662 0385
info@tandartsminerva.nl