Blog

Zelf een beugel maken? Niet zo'n goed idee!

Op het internet verschijnen steeds meer filmpjes van tieners die hun eigen Do It Yourself (DIY) beugel maken. Gedreven door angst voor een orthodontist gaan zij zelf aan de slag en leggen dit vast in een YouTube filmpje. De tieners denken dat ze door middel van een haarelastiekje om de tanden binden het gaatje tussen hun tanden kunnen verhelpen. Het lijkt een goedkope en snelle oplossing, maar niets is minder waar. Een gevaarlijke trend Verschillende tieners sporen elkaar aan om zelf filmpjes te maken waarin ze laten zien hoe gemakkelijk het is om die ene scheve tand weer recht te krijgen.

Handige tips voor een frisse adem

De feestdagen komen eraan en dit betekent weer veel nieuwjaarsborrels en kerstdiners. U zult tijdens deze dagen waarschijnlijk veel vrienden en familie zien en de bijhorende knuffels, kussen en handen geven. Het hebben van een frisse adem zal hierbij voor iedereen prettig zijn. Om gênante situaties te voorkomen hebben wij een paar belangrijke tips tegen een slechte adem op een rij gezet. Tip 1: Eet regelmatig Dit is misschien wel de meest gemakkelijke en aangename tip uit het rijtje.

Gezonde mond: stappenplan

Om ervoor te zorgen dat uw gebit en tandvlees in optimale conditie blijven is een goede dagelijkse mondhygiëne van groot belang. De volgende stappen helpen u hierbij. 1.      Tandenpoetsen Tandenpoetsen is de basis van een goede gebitsverzorging. Poets daarom minimaal twee maal per dag uw tanden grondig met een (elektrische) tandenborstel en fluoride tandpasta.

Leer uw kind goed tandenpoetsen: 7 tips

Het kost ouders vaak veel moeite om hun kinderen een goede mondverzorging aan te leren. Jong geleerd is in dit geval oud gedaan en een gezond melkgebit is de basis van een blijvend gezond gebit. Wij hebben daarom een paar handige tips opgesteld zodat uw kind meer plezier krijgt in het poetsen.   Tip 1: De zandloper Kinderen zijn vaak ongeduldig en willen meestal snel klaar zijn met tandenpoetsen. Het helpt om een zandloper te gebruiken.

Over ons

Binnen ons gespecialiseerde team van tandartsen kunt u overdag en 's avonds terecht voor algemene tandheelkunde, mondhygiëne, cosmetische behandelingen, endodontologie, implantologie en behandeling onder narcose. Voor overige specialisaties verwijzen wij u door naar vertrouwde specialisten met wie wij samenwerken.

Contact

Tandartspraktijk Minerva
Händelstraat 1
1077 DK Amsterdam Zuid
Telefoon: 020 662 0385
info@tandartsminerva.nl